beats by dre cheap

Šehić: Nisam spavao dva dana

Juventus tražio mladog golmana - Italijani ga željeli dovesti na probu do maja...
02.02.2008. 13:10

Vijest da se slavni Juventus interesira za mladog golmana Željezničara, Ibrahima Šehića, odjeknula je kao bomba u bh. sportskoj javnosti.

Sve se odvijalo jako brzo, Italijani su željeli dovesti Šehića uTorino, trenirati ga do maja, a onda odlučiti hoće li ga angažirati. Tada bi bili spremni uplatiti Željezničaru 200 hiljada eura, ali klub s Grbavice je odbio ovu ponudu jer je Juventus tražio da se Željo odrekne naknade za trening.

Talentirani Ibrahim Šehić, koji se s ekipom priprema u Blagaju, još uvijek je u šoku. San da stane na gol Juventusa bio je tako blizu realizacije.

- Ne znam šta da kažem. Nisam spavao već dva dana, ponuda od jednog takvog giganta ne dobija se svaki dan. Pokušat ću se smiriti, okrenuti se obavezama u Željezničaru, izboriti mjesto prvog golmana - rekao je mladi čuvar mreže.

Trener Simo Krunić kaže kako nije upoznat s detaljima pregovora Željezničara i Juventusa, ali se nada da to neće ostaviti previše traga na Šehiću.

- Normalno je da trener voli da ima najbolje igrače u pogonu, ali svaku odluku kluba bih poštovao. Kada se sve smiri, razgovarat ću sa Šehićem, normalno je da mladog igrača i sama pomisao da može nositi dres Juventusa mora poremetiti - rekao je Simo Krunić.

Telibećirević: Ponuda je bila neprihvatljiva


Predsjednik Željezničara, Faruk Telibećirević, želio je pojasniti situaciju oko Juventusove ponude naglasivši da je klub u svakom trenutku razmišljao o Šehiću.

- Neke stvari su pogrešno protumačene, ponuda koju je Juventus poslao bila je apsolutno neprihvatljiva. Prema pravilniku UEFA-e, Željezničar ima pravo na kompenzaciju za trening za igrača iz vlastitog mladog pogona. Znači, za odlazak Šehića, od bilo kojeg kluba trebamo dobiti 150 hiljada eura.

Juventus je od nas tražio da se odreknemo prava na kompenzaciju, bez ikakve garancije da će uopšte angažirati Šehića u junu, a i kada bi ga angažirali mi bi dobili onoliko novca koliko nam svakako slijeduje. Šehić je naše dijete, predstavlja svijetlu budućnost Željezničara, žao mi je što su ga loši savjetnici pokušali obmanuti, ali imamo svu prepisku s Juventusom koju ćemo i njemu pokazati - rekao je Telibećirević.


F.K.ŽELJEZNICAR neWs™
http://ildin92.blogger.ba
02/02/2008 14:46